Kinderyoga

Kinderyoga heeft een positief effect op het welbevinden en de totale ontwikkeling van een kind.
Ze leren spanning los te laten, worden zich bewust van hun lichaam en gedrag, kunnen prikkels beter reguleren, het vergroot het concentratievermogen en inlevingsvermogen in de ander en kinderen komen meer uit hun hoofd en meer in hun lichaam.
Sociaal/emotioneel wordt er meer zelfvertrouwen opgebouwd, ze leren om te gaan met emoties en gevoelens, samenwerking en het zelfbeeld wordt bevorderd, creativiteit wordt gestimuleerd, moreel besef ontwikkelt zich, de gemoedstoestand wordt verbeterd en kinderen voelen zich lekkerder in hun vel en staan meer geaard in het leven.
Op fysiek gebied wordt de soepelheid en kracht vergroot en ontwikkelen kinderen een betere houding. Ze doen lichaamsbesef op, leren wat een goede ademhaling is, de coördinatie verbetert en de werking van de organen wordt geactiveerd.
Ook aan de cognitieve ontwikkeling wordt automatisch gewerkt. De concentratie en het geheugen wordt getraind. De taalontwikkeling en woordenschat wordt uitgebreid en vaardigheden en ruimtelijk inzicht wordt gestimuleerd.

 

In de kinderyogalessen werken wij aan de hand van thema's en (prenten)boeken. Er wordt ingespeeld op de interesse en belevingswereld van de kinderen. De betrokkenheid en inbreng van de kinderen is heel belangrijk. In de lessen doen wij verschillende asana's, (yogahoudingen), meditatie, ademhalingsoefeningen, dans, yogaspelletjes, mindfulness, massage, liedjes zingen en creatieve opdrachten. Ook is er ruimte voor gesprekken en (yoga)filosofie. 

De leeftijdgrens is niet heel strikt. Er wordt in overleg naar de ontwikkeling van het kind individueel gekeken waar hij/zij het best tot zijn recht komt. Zolang uw kind het naar zijn of haar zin heeft in de groep mag hij/zij blijven.

Ook vind ik het erg belangrijk om kinderen en ouders wat beter te leren kennen. Daarom plan ik na de inschrijving een intakegesprek in.

U kunt mij ook benaderen voor lessen op locatie.